Uw uniek PHTLS centrum in Vlaanderen !

Home – EMTACCS

EMTACCS – Advanced Medical Team

Contact en informatie:

info@emtaccs.be

informatie@phtls.be

Welkom op de website van PHTLS Belgium

 PHTLS werd ontworpen om traumapatiënten buiten het ziekenhuis snel te evalueren om zo vroeg mogelijk de juiste levensreddende behandelingen op te starten.

De opleiding levert een brede basiskennis die de verschillende prehospitale hulpverleners (artsen, verpleegkundigen, ambulancepersoneel, brandweer, ..) in staat stellen weloverwogen beslissingen te nemen betreffende de benadering van traumapatiënten. De PHTLS-benadering is gebaseerd op wetenschappelijke feiten (evidence-based) en de cursus bevat talrijke verwijzingen naar de medische literatuur die de basisprincipes ondersteunen.

PHTLS is gebaseerd op de ATLS en gaat uit van het beginsel “treat first what kills first” (wat de patiënt het eerste doodt, als eerste behandelen), en werd ontwikkeld om de prehospitale zorg aan traumapatiënten te verbeteren. De opleiding zal uw bekwaamheid vergroten in enerzijds het evalueren van de patiënt, en anderzijds het bepalen van de prioriteiten in diens verzorging. De cursus baseert zich op de basiskennis en know-how van de deelnemers en legt de nadruk op het probleemoplossend denken. Er wordt tevens geleerd om beter in teamverband samen te werken.

Ons instructeursteam is samengesteld uit professionals uit het domein van de urgentiegeneeskunde. Zij zijn allen actief in het werkveld en kunnen dus spreken vanuit de praktijk. Bovendien zijn een aantal van hen ook actief als instructeur in andere opleidingen zoals ALS, EPLS, ETC, PHPLS, ... waardoor ze een belangrijke verrijking betekenen voor de cursus.

In reeds meer dan 60 landen geldt PHTLS als referentie voor de benadering van traumapatiënten. Sinds 2008 behoort ook België tot deze grote familie.

Het PHTLS Team